top of page
icon_skolerB.png
Griffenholm - Jagten på det ukendte

 

I kan besøge Griffenholm og hjælpe professoren og hans assistenter i deres arbejde med at finde og beskrive middelalderens fabeldyr...

vintage-paper-texture-8-by-PhotoshopSupply.jpg
Jagten på det ukendte

 

Undervisningsforløb på 2 timer (der er materiale til forberedelse og efterarbejde også, og vi lægger op til at der bruges 6 lektioner i alt på undervisningsforløbet)

  • Max 28 elever, to lærere gratis

  • 2800 kr. (inkl. adgang til Middelaldercentret). 

  • Grupper: eleverne skal være delt i grupper á 4-6 elever på forhånd. 

Forberedelsesmateriale, lærervejledning osv: sendes ved booking.

Praktisk

Når I ankommer, vil I blive mødt af en udsending fra Griffenholm, som vil føre jer til skoven.

Der er mulighed for at udvide oplevelsen med undervisningsmateriale og vejledninger. Kontakt Middelaldercentret for at høre mere: T. 54 86 19 34

elements_key.png
AS_GHskoler.jpg
element_griffen2_edited.png
Information

Griffenholm - jagten på det ukendte, er Middelaldercentrets nye skoleforløb, hvor eleverne skal samarbejde og via fem hovedbegreber; opdagelse, nysgerrighed, undren, fantasi og virkelighed, skal løse forskellige opgaver. Men hvornår er en opgave egentlig løst? Og skal der altid være et facit?

Formålet med forløbet er at skabe undren hos eleverne.

Dette formål understøttes af folkeskolens formålsparagraf stk. 2: ”Folkeskolen skal udvikle arbejdsmetoder og skabe rammer for oplevelse, fordybelse og virkelyst, så eleverne udvikler erkendelse og fantasi og får tillid til egne muligheder og

baggrund for at tage stilling og handle”.

Der anlægges en mere filosofisk vinkel på undervisningen, hvor der ikke ønskes et bestemt facit, men hvor der i stedet arbejdes med elevens egen refleksion og stillingstagen i jagten på ny viden. Denne tilgang kræver mindre voksenstyring med

et bestemt facit for øje, men lægger mere op til åben samtale og fælles forståelse.

 

Oplevelsen i Griffenholm balancerer mellem fantasi og virkelighed, hvilket netop er kernen i undervisningsforløbet – for hvornår er noget virkeligt?

Praktisk

Når I ankommer, vil I blive mødt af en udsending fra Griffenholm, som vil føre jer til skoven.

Der er mulighed for at udvide oplevelsen med undervisningsmateriale og vejledninger. Kontakt Middelaldercentret for at høre mere.

element_griffen2.png
Indhold

• Eleverne skal opleve og lære om Griffenholm og dets fantasifulde, men samtidig virkelige univers. De skal bruge deres fantasi og forestillingsevne i jagten på det ukendte.

• Eleverne skal undre sig og bruge denne undren til at opnå ny viden.

• Eleverne skal tage stilling til virkelighed og fantasi og reflektere over, hvornår der er tale om det ene eller det andet – og ikke mindst hvorfor

Undervisningsforløbet berører især faget kristendomskundskab, kompetenceområdet

Livsfilosofi og etik, samt historie, kompetenceområderne historiebrug og kildearbejde.

 

Om Griffenholm

Griffenholm er en forskningsstation, hvorfra professor Julius Abraham Griffenholm studere middelalderens overnaturlige væsener og fabeldyr. Professor Griffenholm er nemlig kryptozoolog og har bosat sig netop her, da skoven er fuld af mærkelige væsener. Professoren er dog en travl mand, og derfor sjældent hjemme, da han er ude for at observerer. 

Perioden er viktoriansk steampunk, som trækker paralleller til Harry Potter, Narnia, Ringenes herre og Sherlock Holmes. 

 

Der er en omfattende lydscene, og der vil være formidlere i dragter, der måske, måske ikke, vil hjælpe eleverne. Disse kan godt virke lidt skræmmende i begyndelsen og har man nogle elever, der er følsomme, så forbered dem gerne på forhånd. Dog er forløbet bedst, hvis så meget som muligt er en overraskelse for eleverne, da dette sætter sanserne på spil og åbner op for nye indtryk og lærering.

icon_hjelm_edited.png
Et besøg hos Middelaldercentrets skoletjeneste styrker elevernes historiske bevidsthed og giver dem en bedre forståelse af deres egen kultur. 
Tidsrejser er for alle!
bottom of page